THE FOUNDRY - FILMFONDSEN

The Foundry adviseert bij het opstellen van filmfonden. Sinds 2013 zijn de oprichters betrokken bij de zorgvuldige afstemming met de fiscus, financiering en afrekening van filmfondsen.  

 

Naast een maximale fiscale zekerheid, dragen we zorg voor de hoogst mogelijke kwaliteit van de film tegen een voor participanten zo laag mogelijk risico.

KERNWAARDEN

Hoge kwaliteit films

The Foundry ondersteunt alleen producties van hoge kwaliteit met professionele makers die een uitstekend trackrecord hebben. 

Professionele begeleiding

We maken gebruik van deskundigen uit de filmsector, waaronder VWS advocaten (die tientallen vergelijkbare constructies juridisch heeft begeleid), Fox & Suurenbroek fiscalisten (voor de fiscale afstemming, adviseurs in CV en maatschap constructies) en accountantskantoor Vivan. 

Heldere propositie

De prospectus en alle achtergrond informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld om de participant een zo helder mogelijk inzicht te verschaffen over de mogelijkheden maar ook de risico's verbonden aan de participatie.

EERDERE FILMFONDSEN

Begeleid door de oprichters van The Foundry

MARIONETTE

Emissie: 970.000 euro

Box office: release december 2018

Producent: BosBros & Accento Films

De speelfilm MARIONETTE is de eerste Engelstalige productie waarin het Nederlandse publiek kan participeren. Met plot twists gelijk aan de box office hit 'The Sixth Sense', een budget van 5 miljoen euro en een sterrencast belooft Marionette niet alleen in Nederland een succes te worden maar ook internationaal een grote hit.

De productie is in handen van Burny Bos, bekend van hits als Minoes, Dolfje Weerwolfje en Wiplala. 

Screen Shot 2017-11-29 at 11.53.03.png

HET LEVEN IS VURRUKKULLUK

Emissie: 230.000 euro

Box office: release maart 2018

Producent: Sigma Pictures

HET LEVEN IS VURRUKKULLUK is een speelfilm naar de iconische gelijknamige roman van Remco Campert. Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 1961 en beschrijft een dag uit het leven van verschillende personen wiens levens elkaar kruisen in het Vondelpark.


Het is wellicht een van de meest populaire boeken in de Nederlandse literatuur geschiedenis; niet alleen een icoon van de jaren zestig, maar ook nu nog immens populair onder lezers. 

DORSVLOER VOL CONFETTI

Emissie: 200.000 euro

Box office: 565.953 euro

Producent: Column Film

DORSVLOER VOL CONFETTI is een speelfilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Franca Treur (oplage 250.000).

 

In het verhaal volgen we de jonge Katelijne. Ze groeit op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland en, ondanks haar moeizame relatie in het gezin, slaagt ze erin zich vrij te vechten. 

Het is de langslopende film in de bioscopen sinds Gooische Vrouwen en vierde de premiere tijdens het prestigieuze Filmfestival in Berlijn.

Screen Shot 2017-11-29 at 12.09.52.png

DEAL

Producer: Column Film

Regisseur: Eddy Terstall

De romantische komedie DEAL is de tiende speelfilm van Eddy Terstall (Hufters en hofdames, Simon).


In Terstalls eigen stamcafé de Kat in de Wijngaert raken na sluitingstijd barmeisje Sara en vaste gast Midas (Teun Kuilboer en Roberta Petzoldt) met elkaar in gesprek. Zij wil weten hoeveel geld hij ervoor over heeft om met haar in bed te belanden. Dit onschuldige gesprekje aan de bar neemt verrassende wendingen, en brengt ons duo van Amsterdam naar Barcelona.